Vincent Kusters, bariton

Reinild Mees, piano

19 september 2021 treden voor u op:

Vincent Kusters, bariton en Reinild Mees, piano.

Aanvang 15:00 uur

De toegang tot de Doopsgezinde Vermaning in Koog a/d Zaan is gratis, na afloop is er een collecte. * N.B. ER IS GEEN PAUZE!

Laten we gaan genieten van wat we zo lang gemist hebben; een liedrecital, het eerste van het nieuwe seizoen.
We hebben via Reinild Mees de Limburgse bariton Vincent Kusters kunnen strikken.
Een zeer groot talent en veelzijdig musicus met een grote voorliefde voor het klassieke lied. Hij is regelmatig te horen in liedrecitals en als solist in concerten met professionele koren en ensembles. Op zijn tiende begon met zanglessen aan de muziekschool in zijn geboorteplaats Maastricht. Er volgden al snel optredens als jongenssopraan.
In 2008 was hij prijswinnaar in de categorie zang van het Prinses Christina Concours en hij volgde masterclasses: o.m. bij Robert Holl, Jard van Ness, Meinard Kraak en Elly Ameling. en Julius Drake en voor opera o.a. bij Nelly Miricioiu, Roberta Alexander,Thomas Oliemans en Vesselina Kassarova, en won hij diverse prijzen.
Met pianist Charlie Bo Meijering won hij in 2019 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch de Prijs van de Vrienden van het IVC. Daarnaast is hij als vaste organist verbonden aan de Sint-Martinuskerk, … over veelzijdigheid gesproken! Deze maand was hij nog te zien bij Witteman op zondagavond in een masterclass door Elly Ameling!

Pianiste Reinild Mees maakte naam als partner van vele gerenommeerde zangers, Ze trad op in de Europese concertzalen, o.a. in het Concertgebouw en in De Doelen, met zangers als Piotr Beczala, Sergei Leiferkus, Konrad Jarnot, Wolfgang Holzmair, Olaf Bär, Amanda Roocroft, Marlis Petersen, Claudia Barainsky, Charlotte Margiono, Claron McFadden, Roberta Alexander, Karin Strobos en Tania Kross.
Reinild nam een groot aantal CD’s op met liederen van o.a. Szymanowski, Schreker, Elgar, Schumann, Mendelssohn, Schumann en Respighi.
In 2004 won ze de Szymanowski- Award en de onderscheiding Merit of Polish Culture voor het uitbrengen van Karol Szymanowski’s complete liedoeuvre op vier CD’s, die tevens bekroond werden met de Fryderyk Award (de Poolse ‘Edison’).
Onlangs nam ze met Konrad Jarnot en Adrianne Pieczonka het complete liedoeuvre van Erich Wolfgang Korngold op en een CD met liederen van Edvard Grieg.Reinild gaf achtereenvolgens les aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht en aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.
Als artistiek leider van de door haar opgerichte Stichting 20ste-eeuwse Lied presenteerde ze programma’s als Goethe’s vrouwen, The unforgettable songs of Leonard Bernstein, Van Alma aan Gustav en de Vrouwenmuziekmarathon.
Ook is ze artistiek leider van kamermuziekfestival ALBA ROSA VIVA!, waarin vrouwelijke componisten de rode draad vormen.
Op 26 april jl. ontving Reinild een koninklijke onderscheiding: zij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Seizoen 2019-2020