Nathalie Mees

Wim Voogd
Programma st. Recital in De Kooger Vermaning, 30 november 2014, aanvang 20:00 uur

Vanavond geeft de stichting Recital alweer het tweede recital van dit seizoen. In de Kooger Vermaning zouden optreden tenor Bernard Loonen en pianist Maarten Hillenius, maar Bernard Loonen heeft gisteren moeten afzeggen wegens een flinke griepaanval. Na enig rondbellen hebben we toch nog een zangeres met begeleider kunnen ’strikken’, respectievelijk Nathalie Mees en Wim Voogd.  Hieronder vindt  u de CV’s van de uitvoerenden, die we uitermate dankbaar zijn dat ze op zeer korte termijn konden invallen, met een mooi en veelzijdig programma! Helaas konden wij niet op tijd de teksten aanleveren, we hopen dat u daar begrip voor heeft. In ieder geval wensen wij u een fijne recital-avond die bijna niet was doorgegaan!


Nathalie Mees, sopraan
Nathalie Mees (1975) studeerde aan het Haags Conservatorium bij Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Barbara Pearson. Zij volgde masterclasses bij o.m. David Wilson Johnson, Meinard Kraak, Jard van Nes, Nelly Miricioiu, Gemma Visser & Alexander Oliver. Momenteel wordt zij gecoacht door Jard van Nes en Gemma Visser. Nathalie zong onder leiding van Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden, Jurjen Hempel en Peter Dijkstra en vertolkte de rol van Mutter in de opera "Hänsel und Gretel" van Humperdinck in Nederland en Duitsland. Ook zong zij de hoofdrol in "Dido & Aeneas" van Purcell in Frankrijk en Nederland. Met het Leiderdorps Kamerorkest vertolkte Nathalie de sopraansolo in de 4e Symphonie van Mahler en concertaria’s van Beethoven en Mozart. Zij zong de sopraansolo in het Requiem van Verdi en ‘ Jeanne d’Arc au Bȗcher’ van Honneger (Marguerite), en de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Requiem van Dvorak. Met pianist Wim Voogd vormt Nathalie een liedduo, genaamd Duo Zinger. Het duo maakte een cd van liederen van de Nederlandse componiste Anna Cramer en besloot na de opname als vast duo verder te gaan. Inmiddels hebben zij drie liedprogramma’s gemaakt.

Wim Voogd, piano
Wim Voogd studeerde bij Koos Bons orgel en piano. Daarna studeerde hij vanaf 1986 orgel, piano en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1991 behaalde hij het diploma Docerend Musicus Orgel en in 1993 het diploma Uitvoerend Musicus Orgel en het Praktijkdiploma Kerkmuziek. Vanaf 1993 studeerde hij piano aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson waar hij in 1996 het diploma Docerend Musicus Piano behaalde. Tevens studeerde hij enkele jaren Muziek-wetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Als liedbegeleider volgde hij masterclasses bij o.a. Graham Johnson en Irwin Gage. In Baden bei Wien nam hij in 1999 deel aan een intensieve cursus voor het Duitstalige lied, die gegeven werd door gerenommeerde docenten als o.m. Robert Holl, Rudolf Jansen. Als pianist en co-repetitor is hij vanaf 2001 werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en als uitvoerend pianist actief in kamermuziek, vooral liedrecitals, bijv. voor de vereniging “Vrienden van het Lied”. Ook verleent hij veelvuldig medewerking aan (kamer)koor- en oratoriumuitvoeringen (ook als continuo-speler). Als dirigent-organist is hij thans verbonden aan twee kerken die deel uit maken van de parochie “het Haagse Hout”. Wim Voogd maakte tournees door en verzorgde concerten in Tsjechië, Hongarije, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Zuid-Afrika.

 

De Kooger Vermaning, Lagedijk 34, Koog a/d Zaan
Ook dit seizoen is de toegang tot de recitals gratis, maar wij hopen op uw royale gift
aan de collecte na afloop van het concert bij de uitgang, waarvoor wij u bij voorbaat danken!

Liedprogramma  in De Kooger Vermaning op 30 november 2014
door sopraan Nathalie Mees en pianist Wim Voogd
     
Fauré    Lydia  
  Le Papillon  
  Mai  
     
Hahn  À Chloris  
  Le Rossignol  
     
Brahms Salamander  
  Wie Melodieen  
  Dein blaues Auge  
     
Cramer  Blümekens  
  Souvenir de Malmaison  
  Meiner Mutter  
     
-Pauze-    
     
Wagner    Wesendonck-Lieder:  
  Der Engel  
  Stehe still!  
  Im Treibhaus  
  Schmerzen  
  Träume  
     
Rorem Now sleeps the crimson petal  
  Jeanie with the light brown hair  
  The Lordly Hudson  
  Love  
     
Barber   A green lowland of pianos  
     
Ives  Autumn  
     
Copland    Little Horses  
     
Bernstein Piccola Serenata  


         
Home Volgend concert Seizoen 2012-2013 KVK: 41231995  
Geschiedenis   Seizoen 2013-2014 ANBI: RSIN/fiscaal nr. 815592863  
Vrienden   Seizoen 2014-2015    
Contact   Seizoen 2015-2016 Financiële verantwoording  
Links   Seizoen 2016-2017    
    Seizoen 2017-2018    
    Seizoen 2018-2019    
    Seizoen 2019-2020      
    Seizoen 2020-2021     
© 2012 - 2022 Stichting Recital     henkbakkerwebs.nl